Assalamualaikum...
Alhamdulilah..tadi dapat gak balik awal, 7.30malam gitu. Nasib baik kak Fatma ada, kalau x aku cabut aje. Sampai rumah, semua orang dah siap berbuka. Aku makan sayur ngan roti aje.
Sob sob sob...
Hmm bercakap pasal roti, I just realize my wholemeal bread tu dah nak expired!
Alamak...???
Tak kan nak balun roti tu sampai habis sorang2, mahu kembang semangkuk perut aku.
So, memandangkan aku memang sukakan puding roti, let try this recipe first.
My wholemeal bread yang telah siap dipotong.
Semalam aku teringan nak makan puding custard. Tapi kan cair cam ke hape.
Tengok, dah macam jem jagung lak aku rasa.
Plus rasanya manis yam ampun:(
See???
Macam makanan baby pun ada...
Well, untuk mengelakkan pembaziran aku sapu pada roti.
Tak perlu add sugar dah sebab rasa custard tu dah manis.
Then, aku pukul telur plus esen vanilla. Bila dah kembang pukulan tu, mixed with low fat milk (nak gune full cream or susu sejat pun boleh ye!)
Tuangkan atas susunan roti dalam loyang.
Bakar 15mins till 20mins.
Hasilnya!
Taste agak auwsome..hehehehehehehe...
The mixed between custard corn and low milk tu memang terbaekkk!
Another side of my puding roti custard jagung.
Well, recipe ni very simple. Tak payah nak susah2 cari bahan kat kedai. Cost pun sikit aje. And paling penting, boleh avoid wasting.
Myself, " I learn how to be creative in house".
No comments:
Post a Comment