Monday, August 15, 2011

My fruitiest COCKTAIL

Sekarang ni musim panas, plus Ramadhan. Those yang keje buruh, lagilah. For me, I love COCKTAIL!Yummy...sedap tahap gaban. I expect semua tahu what is cocktail.
Cost membuat cocktail ni murah aje. But, setakat nak makan seorang baik beli. Just RM2 sebungkus. Jimat masa. Kat pasar ramadhan ada berlambak jual.
Honestly, yang dijual kat bazar ramadhan ni x sejuk. Of courselah terpamer kat atas meja gerai berapa jam. Jadi, pandai2 lah balik umah simpan dalam peti ais atau masa nak makan nanti campur ais dalam cocktail.
Satu lagi, cocktail yg jual kat bazar ramadhan ni banyak jelly than fruit. Kalau ada fruit pun, yg biasa2 aje cam nanas atau laici. so, utk menambah kelazatan cocktail aku beli tadi, aku telah modified sikit. Al-maklumlah, sekarang ni banyak betul buahan dalam peti ais. Sebelom ianya membusuk, baik aku habiskan kat dalam my perut..huhuhuhuu...


Ni mixed strawbery, apricot, dry maggo and kiwi


Buat apricot color kuning and oren tu dry mango


Campurkan dengan cocktail yg dibeli tadi


Tadaaa...dah boleh makan...lazat dan full of vitamin.



No comments:

Post a Comment